Minik Öğrencilere Günlük Tutma Alışkanlığı Kazandırılacak…


Malatya Kent Konseyi tarafından başlatılan 2011 Malatya Yazıyor kampanyası çerçevesinde Toki İlköğretim Okulunda okuyan birinci sınıf öğrencilerine günlük dağıtıldı.

Malatya Yazıyor kapmayası hakkında öğrencilere bilgi veren Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, sınıf öğrencilerinin yazmayı yeni yeni öğrenmeye başladıklarını ve bu konuda gayretli olduklarını belirterek öğrencilerin bu gayretlerini teşvik etmek amacıyla günlük dağıttıklarını söyledi.

Hasan Batar “Aklınızda, zihninizde kalan, güzel anılarınızı sizler bu günlüklere yazacaksınız, büyüdükten sonra o günlükleri açıp geçmişinizi de yâd edeceksiniz” dedi.

Malatya Kent Konseyi olarak farklı pilot okullarda günlük dağıtıklarını, günlükleri yazan öğrencilere kendilerine başvurmaları halinde kitap hediye edeceklerini belirten Hasan Batar “Kent Konseyinin başlattığı bu kampanyaya Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çakır destek oluyor, sizlerde yazarak bu kampanyaya destek olacaksınız.” dedi.

Öğrencilerinin artık yazmayı kavradıklarını bundan sonra yaşadıklarını kâğıda dökme zamanlarının geldiğini belirten sınıf öğretmeni Arzu Ateş, kampanyayı destekleyen Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a ve yürüten Genel Sekreter Avukat Ali Yıldırım’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar öğrencilere günlük ve ksalem hediye etti.


GÜNLÜK TUTANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

"MALATYA YAZIYOR" KAPSAMINDA ETKİNLİKLER SÜRÜYOR
Malatya Kent Konseyinin yazmayı özendiren kampanyası "Malatya Yazıyor" kapsamında günlük tutan öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.
2011 yılının ilk günlerinde mektup yazma etkinliği ile başlayan ve farklı etkinliklerle yıl boyunca devam eden Malatya Yazıyor Kampanyası kapsamında dağıtılan günlüklerini yıl boyunca yazan TOKİ İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencileri Nisa Küçükaslan ve Dilan Çiltepe tuttukları günlükleri Kent Konseyi Genel Sekreteri Avukat Ali Yıldırım'a sundular.
Öğretmenleri Arzu Ateş'in ve ebeveynlerinin eşlik ettiği çocuklar gerçekleştirdikleri ziyarette yazı yazmayı teşvik eden söz konusu kampanyadan ötürü Av Ali Yıldırım'a teşekkürlerini sundular.
Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım, Dilan ve Nisa isimli öğrencilere günlüklerini yazarak getirdikleri için memnuniyet  Günlük tutanlar ödüllendirildi  duyduklarını belirterek çeşitli hediyeler verdi. Yıldırım, çocukları destekleyen anne babaları ile öğretmenlerine teşekkür etti ve öğretmen Arzu Eteş'e çiçek hediye etti.
Ziyarette konuşan TOKİ İlk Öğretim Okulu öğretmeni Arzu Ateş "yazı yazmak hayata atılan bir imzadır ve çocuklarımız bunu kendilerine dağıtılan günükleri yazarak başardılar bu vesileyle Kent Konseyi'ne çok teşekkür ediyoruz." dedi.



 Dilan Çiltepe ve Nisa Küçükaslan Malatya Yazıyor kampanyası kapsamında günlüklerini tutmaya başladıktan sonra daha çok okumaya ve güzel yazı yazmaya gayret ettiklerini belirttiler.