Malatya Değerler Eğitim Projesi Emniyete Ziyaret


     Malatya Değerler Eğitim Projesi (MADEP) kapsamında “doğruluk, dürüstlük” konusu ile ilgili; TOKİ İlkokulu 4-D Sınıfı öğrencileri, Sınıf Öğretmeni Arzu ATEŞ’in gözetiminde ve Sınıf Anneleri Zeliha BOYRAZ eşliğinde; İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü’ne ziyarette bulundular.

     TOKİ İlkokulu 4-D Sınıfı Öğrencileri, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Ahmet GÜMÜŞ, Başkomiser Gökhan AKKOCA ve Polis Memuru Abdülhamit UÇAR tarafından karşılanarak; Vücut İzi Laboratuvarı, Bomba İmha İnceleme Büro Amirliği ve Biyometrik Veri İşlemleri Büro Amirliği gezdirildi. Laboratuvar ortamında; çocukların tek tek parmak izi alınarak, parmak izi doğruluğunun nasıl yapıldığı, olay yerinde bir cisimde, parmak izinin nasıl tespit edildiği laboratuvar ortamında anlatıldı.

     İlgiden oldukça memnun kalan öğrencilere ayrıca, MADEP kapsamında “doğruluk, dürüstlük” kavramı ile ilgili olarak; öğrencilerin sağlıklı bir kişilik sahibi olmaları, toplumsal değerler konusunda kazanım elde etmeleri için hazırlanan projenin, doğruluk ve dürüstlüğün günümüzde güven duygusunun azalmasıyla daha çok önem kazandığı, suça eğilimin azalmasında dürüstlüğün bir erdem olduğu anlatıldı.

         Öte yandan 16 Ocak’ta ise Malatya Adliyesinde görev yapan Hakim Hüdayi TAŞPINAR, TOKİ İlkokulu’nda sınıfa örnek şahsiyet olarak, “doğruluk ve dürüstlük” konusu ile ilgili paylaşımlar sunmak üzere bir ziyarette bulunacak.