Toki İlkokulu öğrencileri, Engelliler Haftası’nda dolayısıyla Akşemsettin İşitme Engelliler İlk ve Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti. İşitme engelli öğrencilerin sınıflarına giren ve derslerine katılan Toki İlkokulu öğrencileri, işitme engelliler öğretmenlerinden iletişimin nasıl sağlandığı hakkında bilgiler aldılar.

Çocukların eğitimi ile ilgili tüm alt yapının hazırlanması gerektiğine dikkat çeken Toki İlkokulu sınıf öğretmeni Arzu Ateş, bu ziyaretin her iki okul için de faydalı bir ziyaret olduğunu söyledi. Ateş, “MADEP Değerler Eğitimi Projesi kapsamında Akşemsettin İşitme Engelliler İlk ve Ortaokulu' nu ziyarete geldik. Şimdiye kadar bu proje kapsamında empati, saygı-özsaygı ve yardımlaşma konularını işledik. Bu değer eğitimlerinin çocukları hayata hazırlamak anlamında ciddi kazanımları oluyor” dedi.
“DÜŞÜNCELERİN ENGELLİ OLMAMASI LAZIM”

Her insanın bir gün engelli olabileceğine vurgu yapan Ateş, sözlerine şöyle devam etti: “Düzenlenen gezi ile değer eğitiminin pratiğini yapmaya çalıştık. Ayrıca öğrenciler öğrettiğim işaret diliyle şarkı sahneleyip, engelli arkadaşlarının beğenisini kazandılar. Engelli olmak her insanın başına gelebilecek bir durum. Onun için bedenin değil, düşüncelerin engelli olmaması lazım”
Akşemsettin İşitme Engelliler İlk ve Ortaokulu Müdür Yardımcısı Murat İnce de, yapılan ziyaretten çok memnun olduklarını dile getirdi.