Ceza mahkemesi Hakimi Hüdayi Taşpınar'ın 4d sınıfını ziyareti


      Malatya Değerler Eğitim Projesi (MADEP) kapsamında “doğruluk, dürüstlük” konusu ile ilgili Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi  üyelisi Hakim Hüdayi Taşpınar Malatya Toki İlkÖğretim Okulu 4d sınıfına ziyarette bulundu.Öğretmenimiz Arzu ateş'le kısa bir sohbet etti. 

     Aslen Tarsuslu olan ve Malatya Adliyesinde Ceza mahkemesi Hakimi olarak görev yapan Hüdayi Taşpınar'ın, 8 yıldan bu yana amatör fotoğrafcılıkla uğraştığı bildirildi. 
     1973 Tarsus doğumlu. Tarsus Cumhuriyet Lisesi mezunu olan Hüdayi Taşpınar, 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Hukuk eğitimine başladı ve 1998 yılında eğitimini tamamladı. 1999 yılı Mayıs ayında hakimlik stajına, 2001 yılı Eylül ayında ise Kars'a atanarak hakimlik mesleğine başlayan Hüdayi Taşpınar, 8 yıldır amatör fotoğraflar çekiyor.
     Taşpınar ziyaretinde Öğrencilere “doğruluk ve dürüstlük” konusu ile ilgili paylaşımla 2 tane hikaye anlattı.4d sınıfı öğrencisi  Nisa Küçükaslan'ın  Vicdansız bir hakim suçsuz bir insana ceza verebilirmi sorusuna,Hakim Hüdayi Taşpınar'da Anayasanın 138 maddesinde Hâkimler, görevlerinde bağımsızdırlar; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdanî kanaatlerine göre hüküm verirler. Maddesiyle cevap verdi.Bir kaç Soruya cevap veren Taşpınar Öğrencilerle fotoğraf çektirdikten sonra Okulumuzdan ayrıldı.