GÜNLÜK TUTTULAR HEDİYEYİ ALDILAR


Malatya Kent Konseyi’nin 2011 projesi olan Malatya Yazıyor kapsamında günlük tutmaya başlayan ve projenin 2011 yılında tamamlanmasına rağmen ikinci yılda da günlük tutmaya devam eden TOKİ ilköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencileri Nisa Küçükaslan ve Dilan Çiltepe Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım tarafından bisikletle ödüllendirildiler.

Daha önce bisiklet sözü verilmişti.

Proje kapsamında 2011 yılında Kent Konseyi Genel Sekreterini ziyaret eden çocuklara günlük hediye edilmişti ve bu günlüklerini düzenli yazarak tamamladıkları takdirde kendilerine bisiklet hediye edileceği sözü verilmişti.

Herkesi yazmaya teşvik eden proje 2011 yılında on binlerce insana ulaşmış proje kapsamında yurt dışına dahi binlerce mektup ve kartpostal atılmış, öğrencilere binlerce günlük ve kalem hediye edilmişti.

Günlüklerini yazmayı tamamlayan TOKİ İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencileri Nisa Küçükaslan ve Dilan Çiltepe’ye Kent Konseyinde düzenlenen programla günlük ve karne hediyesi olarak Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım tarafından birer bisiklet hediye edildi. Programa öğrenci velileri ve öğretmenleri de katıldı.

Ali Yıldırım, “Malatya Yazıyor kapsamında ikinci yıl olmasına rağmen hala günlük tutan öğrencilerimizden Nisa ve Dilan’ı kutluyorum. Her gün ne yaptıklarını düzenli olarak yazdılar geleceğin yazarları olacaklarına inanıyor onlara daha önce tuttukları günlük hediyelerini verirken sözünü verdiğimiz bisikletleri hediye ediyoruz.” dedi.


Nisa ve Dilan yanlarında getirdikleri günlüklerinden birer sayfa okudular ve Genel Sekreter’in hediyesi olan bisikletleri almanın mutluluğunu yaşadılar.

Öğrenciler de Kent Konseyine ve kendilerini sürekli olarak yazmaya teşvik eden öğretmenleri Arzu Ateş’e teşekkür ettiler. Bisiklet hediyesi ile birlikte yaz tatilinde okumaları için öğrencilere çeşitli kitaplar da hediye edildi.